Härliga jordgubbsrecept


  • Frysta gubbar: Skiva eller klyfta bären och lägg dem i plastburkar. Strö eventuellt över lite socker. Frys in.
     
  • Gubbmos: Mosa bären eller mixa. Tillsätt eventuellt lite socker och frys in.
     
  • Frysta bär i lag (8 liter bär): Koka upp 1 liter vatten och 3 dl socker. Låt det svalna. Lägg de skivade bären i plastburkar och slå den kalla lagen över så att bären knappt täcks. Frys in.
     
  • Jordgubbssylt: 1 kg(2 liter) jordgubbar och ½ kg socker. Varva jordgubbar och socker i en gryta. Låt sylten koka långsamt i 15 minuter. skumma av väl. Tillsätt 1 kryddmått natriumbensoat/kg sylt om sylten ska förvaras länge.
     
  • Jordgubb-rabarbersylt: Samma som ovan, men byt ut 30% av bären mot rabarber.
     
  • Lenas söta jordgubbssaft: 3 liter jordgubbar 4 kg strösocker 2 liter kokande vatten 2 msk citronsyra Skiva jordgubbarna och lägg dem i ett lämpligt kärl. Häll på sockret och det kokande vattnet. Rör om, tillsätt citronsyra och rör tills sockret lösts upp. Låt stå svalt i åtta dagar och rör om en gång varje dag. Sila bort bären och häll upp saften på rena flaskor.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0