Härliga svart vinbärsrecept

  • Svart vinbärssaft: Ånga bären i en Saft-Maja utan socker, mät sedan upp saften, till varje liter sur saft röres 4 hg socker i. När sockret är upplösts, häll saften på små plastflaskor och frys in.
     
  • Holgers sylt: 1 kg vinbär och 1 liter vatten kokas i 15 minuter. Tillsätt 2 kg socker och rör tills sockret är löst. Slå upp sylten i rena, heta burkar.
     
  • Mors tips: Tag en näve frysta vinbär till havregrynsgröten, de tinar på nolltid. Enkelt, gott och nyttigt! Vinbärs puré: Passera vinbären och tillsätt ev. lite socker, efter smak. Frys in. Användes till juice, fil och glass. Vinbärs mos: Mosa eller mixa bären, tillsätt socker efter behov. Frys in. Bra till soppa och kräm.


    Tips! Om Du inte har tid att ta vara på vinbären direkt går det utmärkt att frysa ner dem – då får du även ut mera saft ur dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0